lauantai 30. maaliskuuta 2013

Sudenpentujen päiväretki

Tänään oli Hirmuliskojen ja Valkohaitten päiväretki marttilaan.

Aloitin päivän aamulla 7:00 käymällä Kespron noutotukussa hakemassa ruokaa ja juotavaa reissulle.

Kokoonnuimme kololla n.10:45 ja starttasimme 11:00 marttilaan.

Olimme perillä n. 11:40 ja lähdimme heti hakemaan puita nuotiota varten. Kaikki lapset kantoivat puita ja saimme rakennettua ison kasan, jonka he yhteistyöllä sytyttivät.

Tässä välissä lapset leikkivät lumileikkejä ja heittelivät puukeppiä keihäänä.

Kun nuotio oli palanut hetken, haimme tiiliä, joista teimme tuen pannua varten. Aloitimme ruuanvalmistuksen hetken kuluttua kun pannu oli kuumennut kunnolla. Ruuaksi olin valinnut pyttipannun, joka osoittautui suureksi menestykseksi ja 6kg jäi vain muutama peruna ja nakki. Sekoitimme myös mehua, joka maistui pienille ja isoille. Ruuan laiton jälkeen siivosimme pannun ja siirryimme tekemään jää naskaleita.


Jäänaskalin teko varten hommasin 23mm harjan varsia, 22mm ulkotulppi, pyykkinarua ja Hiltin nauloja.

Ensiksi sahasimme harjan varsista 10cm pätkiä, sitten menimme poraamaan reijät tehtyihin paloihin.
Saimme rakennus apua poraamiseen ja naulankantojen poistoon pikkuveljeltäni, jolla oli sopivat työvälineet tähän hommaan.

Tämän jälkeen rupesimme kasaamaan jäänaskaleita. Ensimmäiset innokkaat lähtivät testaamaan naskaleita jäiselle pihalle ennenkuin ehtisimme asentaa narua ja ulkotulppia suojaamaan naskalin kärkeä. Hienosti toimi ja oli todella tyytyväisi ja märkiä testaajia hetken kuluttua runsas joukko.

Lapset halusivat vielä kokeilla hankikantoja lähtivät pellolle kävelemään hetkeksi.

Ennen lähtö otimme ryhmäkuvan retkeläisistä.

Siivosimme jäljet ja lähdimme paluumatkalle n.16:45. Paluu matkalla osassa autoista oli todella hiljaista väkeä kun päivä oli ollut toimintaa täynnä ja väsyttänyt heidät.

Saavuimme kololle n. 17:25, josta vanhemmat hakivat lapsensa.

Yhteenvetona päivästä:
Keli todella hieno ja kaikilla lapsilla oli hauskaa. Veistellessä tuli yksi haava, mutta se saatiin paikattu ja ei häirinnyt retkeä ja se saatiin kunnialla vietyä läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti