sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Omenahillo

Ainekset:

3 kg omenoita (Ota reilusti omenoita kun siivotessa voi kulua niitä)
1 kg hillosokeria
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
4 dl vettä

Valmistus:

Käytä jotain isokattila n.7l. laita sinne vettä reilusti.
Jos käytät kotimaisia omenoita niin voi käyttää kuorineen. Poista huonot kohdat ja siemenet. (Itsellä omena leikkuri mikä leikkaa lohkoiksi ja poistaa keskiön. Ostettu Clas Olsonilta. Halpa.)
laita kattilaan omenan palat kattilaan (Vettä laitettiin etteivät palat tummu)
Kun paloja riittävästi kaada vesi pois. Laita sitten 4 dl vettä kattilaan kaneli- ja vaniljatanko. Laita kiehumaan ja sekoittele välillä. Kun lokot pehmenneet riko ne sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Lisää hillosokeri ja anna kiehua hetki. Sitte purkita.

Uuniomenahillo:

Jos aika riittää laita uuniin 225C 1-1,5h, niin hillosta tulee vielä parempa. Kun hillo kypsyy uunissa siitä tulee kauniin punaista ja paksumpaa. Makeuttakin tulee mielestäni lisää. Sitte purkita.

Purkkien desinfiointi:

Uunissa 100 astetta. kannet kiehuvassa vedessä.
n.15 min riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti